IN MEMORIAM JOSA MARKOVIĆ

IN MEMORIAM JOSA MARKOVIĆ

IN MEMORIAM

JOSIP MARKOVIĆ
(05.10.1936. - 22.12.2011.)

JOSA-1

   
Josip Marković, počasni Predsednik ŽOK Spartak iz Subotice, član Predsedništva UOKPL i Predsednik Skupštine UOKPL, preminuo je juče u Subotici u 75. godini.
Čika Josa, kako su ga svi prijatelji znali, dao je nemerljiv doprinos razvoju odbojke u svojoj Subotici, nekadašnjoj Jugoslaviji i današnjoj Srbiji. Pamtićemo ga kao
čoveka sjajnih ljudskih kvaliteta, odbojkaškog stvaraoca, čija su lepa reč, blagost i osmeh bili upućeni svima sa kojima je radio. Najviše zahvaljujući njemu, Subotica je širom Evrope poznata kao odbojkaški grad.
Član uprave OK Spartak od 1967. godine do današnjih dana. Dugogodišnji je Predsednik Sportskog društva "Spartak".
Ogromna je njegova uloga u najvećim klupskim uspesima kada su seniori bili prvaci 1976. i treći u Kupu Šampiona Evrope 1975. godine, a generacije odbojkašica će pamtiti njegov doprinos u svom sportskom usavršavanju.   
Dobitnik je mnogobrojnih priznanja, među kojima su nagrada "Jovan Mikić Spartak" za životno delo, "Zlatna plaketa OSS", nagrada SD "Spartak", nagrada Grada Subotice i Sportskog saveza Subotice.
Odlaskom Jose Markovića izgubili smo pouzdanog saradnika, neumornog odbojkaškog stvaraoca, iskrenog prijatelja i pravog zanesenjaka kada je odbojka u pitanju. Sve što je učinio za odbojku i za sport uopšte, ostaće kao njegovo veliko zaveštanje i služiće kao zadatak i putokaz onima koje dolaze iza njega.
Komemoracija povodom smrti Josipa Markovića održaće se u subotu, 24. decembra u 11,00 časova u Velikoj većnici Gradske kuće u Subotici. Sahrana će se obaviti istog dana u 13,30 časova na Kerskom groblju u Subotici.

BPSlogo700