Sportski čas u Valjevu

Sportski čas u Valjevu
U Osnovnoj školi „Nada Purić“ u Valjevu je održan treći ovosezonski, ukupno 27. „Sportski čas – Ispravi se, igraj odbojku“, sportsko edukativni čas u okviru projekta Kompanije Wiener Stadtische osiguranje, Odbojkaškog saveza Srbije, Udruženja odbojkaških klubova Prvih Liga, uz podršku Ministarstva omladine i sporta Srbije, a čiji je cilj informisanje dece o  značaju sporta za psihofizički razvoj, kao i edukacija i usmeravanje dece na bavljenje sportom.
            
valjevo_deca
     
Više od 150 učenica i učenika u Valjevu, na času koji je organizovan uz logističku podršku OK „Valjevo“, pozdravili su Slobodan Ristanović direktor ekspoziture Kompanije Wiener Stadtische osiguranje u Valjevu, Aleksandar Radovanović predsednik OK „Valjevo“ i Čedomir Nedeljković komesar takmičenja UOKPL. Bili su prisutni i Milan Simonović direktor filijale Kompanije Wiener Stadtische osiguranje u Šapcu, Miroslav Tokić predsednik OK "VA-014“, Dragan Jeremić osnivač OK "VA-014", Jelena Reljin Tim menadžer ženske seniorske reprezentacije Srbije, Danilo Pejović drugi trener OK "Valjevo" i Nenad Kovačević trener OK "VA-014".  
     
valjevo_viner
      
valjevo_ceda
     

Dr Jelena Nikolić, sportski lekar, održala je predavanje o deformitetima kičme i značaju bavljenja sportom, a potom je odigrana revijalna odbojkaška utakmica, u kojoj su, pored učenica i učenika, učestvovali i nastavnici, kao i promoteri Milica Branković odbojkašica OK „Valjevo“ i Ivan Jakovljević odbojkaš OK „VA-014“. Utakmicu je sudio Nikola Jakovljević regionalni odbojkaški sudija iz Valjeva.

Za sezonu 2013/2014 planirano je da se „Sportski čas – Ispravi se, igraj odbojku!“ održi, posle Bačke Topole, Rume i Valjeva, u Čačku i Beogradu.

Tokom dve sezone, od 2011, kada je počeo projekat Sportski čas – Ispravi se, igraj odbojku!“, edukativnoj nastavi je prisustvovalo više od 4000 učenica i učenika iz 25 osnovnih škola iz 24 grada u Srbiji.

       

valjevo_dr

          

valjevo_odbojka

            

valjevo_odbojka1

 

 

BPSlogo700